Lucruri interesante despre dude

Lucruri interesante despre dude

Dudul este inamicul tumorilor, diabetului și hipertensiunii?
Cu siguranță mulți dintre voi ați mâncat aceste fructe in copilarie când mergeți în vacanță la bunici, dar atunci nu aveați habar cât de benefice sunt pentru organismul nostru.
- La marginea drumului care leagă localităţile prahovene Bucov şi Plopu, un dud bătrân a devenit loc de rugăciune pentru credincioşi. Copacul este plin permanent de icoane, cruci, mătănii şi acatiste atârnate de oameni, iar nimeni nu îndrăzneşte să rupă măcar o frunză.
- Dudele albe conțin cantități bogate de vitamina C, carotene, pectine, fibre, zahar invert și rasina-ingredient folosit pentru tratarea de amigdalită.
- Aceste micuțe fructe mai conțin, de asemenea și antioxidanți care pot reduce tensiunea arterială și previn bolile de inima. Potrivit unui studiu efectuat de Universitatea din Texas, dudele albe sunt bogate în resveratrol, un fenol valoros în tratamentul mai multor tipuri de cancer și al bolilor de inimă.
- Dudul alb are o viață scurtă, crește rapid. Este un copac mic de dimensiuni medii, care crește până la 10–20 m. Specia este nativă din nordul Chinei și este larg cultivată și naturalizată în altă parte.
- În România, dudul alb este foarte răspândit la câmpie și la deal, dar este cultivat și de-a lungul drumurilor.
- Unii dintre compusii aflați în dude ajută la încetinirea descompunerii zaharului din intestine, ceea ce duce la un nivel stabil de zahar in sânge.
- Fruzele de dud au o acțiune favorabilă asupra mușchiului inimii, acționând direct asupra terminatiilor nervoase. Un studiu realizat în Japonia a constat că frunzele de dud pot ajuta la scaderea colesterolului și reduc riscul de acumulare a placilor în artere. Pentru sanatatea inimii tale încearcă un ceai din frunze de dud alb.Calmează durerile de dinți în combinației cu cuișoarele.
- Frunzele de dud pot fi cea mai bună variantă în ceea ce priveşte unele probleme ale pielii, cum ar fi semne lasate de acnee sau roșcată. Totodată ajută la intinerirea pielii pentru a o face mai luminoasa și o tratează pe cea uscată și sensibilă.
- Deși dudul alb ajuta în tratarea multor boli, capacitatea sa de a reduce zaharul din sânge este considerata cea mai bună. Nivelurile ridicate de zahar din sânge sunt asociate cu diabetul zaharat, inflamațiile și obezitatea. Din fericire pentru noi această plantă poate scadea nivelul de zahar și astfel previne instalarea acestor boli grave.
- Ceaiul din frunze de dud este renumit pentru tratarea bolilor de ficat, durerilor reumatice și în ameliorarea diabetului. Faceți o infuzie din 2 lingurite de frunze mărunțite și 250 ml de apă clocot6ita. Se consumă  2-3 căni pe zi. Acest ceai este indicat și în diaree, gastrită și ulcer gastric și duodenal.
- Detoxifică pielea, lăsând-o moale și stralucitoare 200 de grame de dude (fructe) consumate dimineața pe stomacul gol îți detoxifică organismul în 10 zile.
Dudele albe pot fi consumate chiar și de diabetici.

Sursa: Facebook

 

Informatii despre dude

 

Bancuri cu iubiti

Ea și el in pat:Ea: - E prima oară când fac asta, nu vreau să-ți faci o...

Bancuri cu ciobani

- Ma, Ioane, ma doare un ochi. Ce sa fac? - Mai, Vasile, pe mine anul...

Bancuri cu barbati

Doctorul către pacient : - În ultimul an, câte partenere ați avut?- Cu...

Bancuri cu barbati

Se întâlnesc doi prieteni și unul observă:- Băhh, dar tu de când porți...

Bancul zilei

La ora de anatomie Bulă este întrebat de profesoară: - Ia să-mi spui tu...

Bancuri cu betivi

Un român se trezește mahmur a două zi după o betie.Merge la baie și,...

 

 

sigla bancuri365 2019

 

Bancuri365 iși dorește să vă binedispună postând cele mai bune bancuri, glume și imagini haioase. Zilnic puteți citi bancul zilei.

Atentie!

Toate postările de pe acest site sunt pamflete şi trebuie tratate ca atare - orice potrivire cu realitatea este pur întâmplătoare