Legendele crinului

Legendele crinului

Tradiția creștină ne spune că această floare, supranumită,,apostolul speranței înveșmântat în alb", a răsărit în Grădina Ghetsemani, din picăturile de sudoare căzute de pe fruntea lui Hristos în ceasurile de agonie ce au precedat arestarea lui.

Biserica a continuat această tradiție. Astfel în zilele de Paște, altarele și icoanele sunt împodobite cu crini albi, simbol al învierii lui Hristos și al speranței în viața de după viață.
O altă istorioară ne povestește că, pe când Iisus Hristos era dus spre locul răstignirii, mergeau pe un drum pe marginea căruia creșteau crini albi. Mergând Iisus cu crucea în spate, cum era obosit și schingiuit, un strop de sânge de pe fruntea însângerată de coroana de spini, căzu pe crinul cel alb care s-a făcut roșu, roșu ca sângele lui Iisus.

Dacă crinul alb este semnul Bunei -Vestiri, crinul roșu amintește neîncetat de cutremurătoarea zi a răstignirii. Răstignirea a deschis drumul omului spre mântuire, schimbând totul în lume și devenind piatra de hotar în viața oamenilor.

Tot în tradiția creștină, crinul alb este dedicat Fecioarei Maria. În iconografie, Arhanghelul Gavril este prezentat ca aducăndu-i crin alb Fecioarei atunci când o anunță că va naște pe Hristos. Din acest motiv, în fața icoanelor care o reprezintă pe Fecioara Maria, credincioșii aduc, drept ofrandă, crini albi.

Florile albe de crin  sunt astfel un simbol al purității, inocenței și stării virginale, dar și al iubirii divine, triunfătoare datorită abandonării ființei în Harul și splendoiarea Iubirii Divine.

Legenda crinului 2

O altă legendă spune că, florile de crin erau galbene dar au devenit slbe când au fost atinse de Fecioara Maria .

Altă legendă spune că, floarea de crin a răsărit din lacrimile de pocăință ale Evei , când a fost alungată din Rai

Sursa: facebook

 

Bancuri cu iubiti

Ea și el in pat:Ea: - E prima oară când fac asta, nu vreau să-ți faci o...

Bancuri cu ciobani

- Ma, Ioane, ma doare un ochi. Ce sa fac? - Mai, Vasile, pe mine anul...

Bancuri cu barbati

Doctorul către pacient : - În ultimul an, câte partenere ați avut?- Cu...

Bancuri cu barbati

Se întâlnesc doi prieteni și unul observă:- Băhh, dar tu de când porți...

Bancul zilei

La ora de anatomie Bulă este întrebat de profesoară: - Ia să-mi spui tu...

Bancuri cu betivi

Un român se trezește mahmur a două zi după o betie.Merge la baie și,...

 

 

sigla bancuri365 2019

 

Bancuri365 iși dorește să vă binedispună postând cele mai bune bancuri, glume și imagini haioase. Zilnic puteți citi bancul zilei.

Atentie!

Toate postările de pe acest site sunt pamflete şi trebuie tratate ca atare - orice potrivire cu realitatea este pur întâmplătoare