Featured

Legenda busuiocului

Se spune că busuiocul a răsărit prima dată pe crucea pe care a fost răstignit Isus Cristos.  Astfel, potrivit învățăturilor  creștine, imediat ce Isus a fost dat jos, crucea a căzut şi, cu vremea, a acoperit-o pământul.
După vreo 300 de ani, Împarateasa Elena, mama Împăratului Constantin, a călătorit in Țara Sfântă întemeind mai multe biserici si aducând alinare celor săraci.

Cu acest prilej, se spune că ar fi descoperit,  cele trei cruci folosite pentru răstignirea lui Isus Cristos si a celor doi tâlhari, descoperindu-se printr-un miracol al vindecării care dintre ele era Adevarata Cruce. La sfârșitul ceremoniei insă, după ce bolnava s-a însănătoșit , Împărăteasa Elena a observat că exact din rămășițele  putrezite ale Crucii lui Isus creșteau câteva plăntuțe firave care răspundeau un miros plăcut. 

Imparateasa le-a luat cu grijă de acolo, le-a  dus la Roma cu un fragment din cruce, apoi le-a plantat in grădina palatului si le-a îngrijit pe tot parcursul vieții.  Imparateasa Elena era convinsă că acea plantă, răsărită chiar din lemnul crucii, s-ar fi ivit din lacrimile Maicii Domnului, care a plâns in ziua răstignirii la picioarele lui Cristos. Planta aceea se numește…… busuioc

Legenda busuiocului

Fiind considerat o plantă  sfântă, busuiocul este folosit astăzi de către preoți la slujbe si binecuvântări, alături de smirna si tămâie.
In concepția poporului român  există credința că busuiocul plantat in jurul locuinței va apăra gazdele de farmece, blesteme si forțele râului. De altfel, busuiocul este folosit în numeroase descântece ale bătrânelor din Moldova acolo unde s-a mai păstrat inca Tradițiile descântarii.

Busuiocul este considerat si o plantă aducătoare de noroc. Se știe ca acel om care va purta un fir de busuioc in portofel va avea noroc la bani. Se crede, de asemenea, că darul cel mai frumos de casa noua este un ghiveci de busuioc care, conform credinței populare, va  aduce belșug si bucurie întregii familii.

 

Bancuri cu ardeleni

Instructorul de parasutism:- După ce săriti, numărati până Ia zece si...

Bancuri cu moldoveni

Intrebare:- Cum zic moldovenii la popcorn?Răspuns:- Păpșoi bosumflat,...

Bancuri de familie

- No, dragă nepoate, o să-mi fac testamentul. la spune-mi, tu ești...

Bancul zilei

Bulă şi Bubulina stăteau la plajă pe un cearşaf. Pe lângă ei au trecut...

Bancul zilei

Soția întreabă soțul, care pleacă Ia mare fără ea:- De ce nu ți-ai pus...

Bancuri cu barbati

- Alo, iubi, ce faci?- Am mâncat si stau nitel întins pe trotuar.- Dar ce...

 

 

sigla bancuri365 2019

 

Bancuri365 iși dorește să vă binedispună postând cele mai bune bancuri, glume și imagini haioase. Zilnic puteți citi bancul zilei.

Atentie!

Toate postările de pe acest site sunt pamflete şi trebuie tratate ca atare - orice potrivire cu realitatea este pur întâmplătoare